Van der Worp

Inbraak werend glas

Voor een snelle, gerichte kraak blijkt een hamer ook tegenwoordig vaak nog prima te volstaan.

Glas is traditioneel de zwakke plek van inbraakpreventie geweest – voor een snelle, gerichte kraak blijkt een hamer ook tegenwoordig vaak nog prima te volstaan. Tenzij u inbraak werend glas laat plaatsen, waardoor dit type inbraak feitelijk onmogelijk wordt. Door gebruik te maken van moderne technieken biedt het inbraak werende glas een perfecte combinatie van materiaal eigenschappen inbraak werend glas is sterk, breuk- en splinter vast en elastisch om de klappen op te kunnen vangen. Om dit te bereiken wordt gehard glas voorzien van een speciale coating en een laag polycarbonaat. Door deze gelaagde structuur vormt het glas een ondoordringbaar schild.

De verschillende soorten inbraakwerend glas zijn:

Gehard glas:
Door glas aan een thermische behandeling te onderwerpen wordt thermisch voorgespannen/gehard veiligheidsglas verkegen met een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken. Het verhitte glas is 5x zo sterk als gewoon glas.

Gelaagd glas:
Met PVB folie wordt veel toegepast als extra bescherming in vensters, balkons of schuin liggende dakbeglazing. Ook wordt glas met EV folie toegepast. EVA is Etyleen Vinyl Acetaat. Deze folie is minder gevoelig voor vocht en daarom geschikt voor buitentoepassingen in gelaagd glas.

Inbraakwerend glas:
Dit glas is een variant binnen het veiligheidsglas, dat moet voldoen aan specifieke duurzaamheid m.b.t. een directe inslag.

Kogelwerend glas:
Kogelvrij glas is een samengesteld glasproduct bestaande uit minstens drie glasbladen, die zijn samengevoegd door middel van verschillende kunststof bindtussenlagen.

Gehard gelaagd glas:
De kracht van gehard glas en de veiligheid en kracht van gelaagd glas komt van pas bij veeleisende glasoplossingen, zoals balkonbeglazing, glazen trappen, abri’s, glazen gevels.

Wij weten hoe belangrijk een goede beveiliging is. Voor een vakkundig advies kunt bij ons terecht.