Van der Worp

Duurzame bungalow

Karakteristieke architectonische elementen

Op deze prachtige kavel wordt een klimaat neutrale woning gebouwd. In samenwerking met architecten Eric Bloemen en Marijke Gantvoort is een prachtig ontwerp gemaakt voor een energie-leverende woning zonder gasaansluiting. Een nul-op-de-meter (NOM) woning. Alle energie wordt via het elektriciteitsnet geleverd. Om energie te besparen wordt gebruik gemaakt van LED verlichting, energiezuinige A+++ apparaten, koken op inductie, domotica met bewegingssensoren, alsmede slimme thermostaten om het energiegebruik te minimaliseren.

De woning is goed en kierdicht geïsoleerd met natuurlijke materialen. De gevels zijn bekleed met verduurzaamd thermisch houten panelen. Wij bouwen deze woning i.v.m. het terugdringen van de stikstofuitstoot door emissiearm te bouwen. Er wordt gebruik gemaakt van elektrische machines en apparaten, modulaire bouwtechnieken en stikstoffilters.

De woning met geïntegreerde aanbouw heeft een rustige uitstraling met een grote voortuin met veel groen wat past in de parkachtige omgeving van de rivierenbuurt. De voorkant van de woning heeft zichzelf herhalende elementen zoals de ramen aan de straatzijde. De gevel is gedeeltelijk bekleed met hout wat een kenmerk is van deze buurt. De woning heeft enkele karakteristieke architectonische elementen zoals de schoorsteen en zonwerende overstekken. De lichte houttinten geven een terughoudend karakter aan de woning.