Van der Worp

Bouwkundige beveiliging

Vertraging vormt samen met een snelle signalering de basis van ieder beveiligingsplan.

Eén van de belangrijkste onderdelen uit een beveiligingsplan zijn de bouwkundige maatregelen.
Bij bouwkundige maatregelen gaat het om maatregelen die het binnendringen van een pand of object vertragen. Vertraging vormt samen met een snelle signalering de basis van ieder beveiligingsplan.

Bouwkundige beveiliging is de beveiliging van gebouwen door middel van toepassing van inbraak werende dak- en gevelelementen, hang- en sluitwerk, hekwerken en (rol)luiken. In Nederland is de toepassing van dergelijke producten in de nieuwbouw bij wet geregeld. Een goede bouwkundige beveiliging begint met goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Deze vorm van beveiliging beveiligt de ‘zwakke’ plekken in uw pand.

Voor een verdere (persoons)beveiliging kunnen wij zgn. panic rooms of safe rooms in uw woning of bedrijf bouwen. Dit is een veilige versterkte ruimte, die u beschermt tegen indringers of andere bedreigingen. Veilige kamers (ook wel strong rooms genoemd) bevatten veelal communicatie apparatuur, zodat alarmdiensten kunnen worden gewaarschuwd. Met een detectie- of camerabeveiligingssysteem kunt u volgen wat er in het pand gaande is.